رییس مرکز ناباروری غرب کشور گفت: هشت درصد جمعیت زنان سن باروری، در معرض خطر ابتلا به تخمدان پلی کیستیک قرار دارند. دکتر مرضیه فریمانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه سن باروری از ۱۵ تا ۴۵ سالگی است، تصریح کرد: بیماری تخمدان پلی کیستیک دارای علائمی از جمله رشد موهای زائد در چانه و قاعدگی نامنظم است.
موهای زائد چه ارتباطی با ناباروری دارند؟
وی اظهار کرد: مهمترین علت بروز تخمدان پلی کیستیک، اختلال ژنتیک بوده که عوامل محیطی مانند اضافه وزن، افزایش درصد چربی بدن و عامل تغذیهای در تشدید آن موثرند.
فریمانی با تاکید بر اینکه تخمدان پلی کیستیک در همه موارد منجر به ناباروری نمیشود، افزود: اگر این بیماری مورد کم توجهی قرار گیرد موجب بروز بیماریهایی مانند قند، قلب و عروق و افزایش چربی خون در میانسالی خواهد شد.
رئیس مرکز ناباروری غرب کشور ادامه داد: هر چه سن تشخیص این بیماری پائینتر باشد، شانس ابتلای فرد به بیماریهای شایع در دوران میانسالی کمتر خواهد شد.
فریمانی با بیان اینکه راه تشخیص بیماری پلی کیستیک از طریق سونوگرافی است، یادآور شد: بیماری تخمدان پلی کیستیک خطرناک نیست، اما جزو معضلات مزمن بوده که نیاز به کنترل دارد.
وی با اشاره به درمان بیماری پلی کیستیک اذعان کرد: به علت اینکه این بیماری به نوعی ژنتیکی بوده، درمان قطعی ندارد، در نتیجه افراد باید به صورت دائم آن را کنترل کنند.
فریمانی در پایان شایعترین دارو برای درمان بیماری پلیکیستیک را متفورمین دانست ?
این گفته که درمانی برای این بیماری وجود ندارد جای تامل بسیار دارد و باید بدانیم که در طب سنتی درمانهای بسیاری برای این بیماری وجود دارد. اصلاح رژیم غذایی و ورزش یکی از ساده ترین راهکارها محسوب می شود اما به سادگی میتوان این بیماری را در طب سنتی برطرف ساخت. بادکشهای منظم و دقیق با روش علمی صحیصح به همراه حجامت میتواند نقش به سزایی در درمان این بیماری ایفا کند.
متاسفانه در زنگی شهری امروزه مهمترین معضل بیماری زا تغذیه نامناسب و اشتباه است که میتواند بنیانگذار بسیاری از بیماریها باشد.
[…] و در مردان نابارور ۲۰ تا ۴۰٪ میباشد. در کسانی که با ناباروری ثانویه مراجعه مینمایند، یعنی قبلاً بچهدار شدهاند […]