خواص عناب چیست؟ عناب چه خاصیت هایی دارد
وی افزود: طبیعت عناب، معتدل در حرارت و برودت و مایل به رطوبت است و دارای طعمی شیرین و لعابدار است و دارای بویی ضعیفی همچنین یک هسته مانند هسته کنجد است. این کارشناس گیاهان دارویی خاطرنشان کرد: این میوه که با نامهای دیگری از قبیل سیب کوهی، سیلانه، شیلانه و سنجد جیلان شناخته شده است، در درمان عفونت رودهها، برونشیت و درد کمر بسیار تأثیرگذار است. قرار دادن این میوه در دندان، موجب تسکین دندان درد میشود.
خیساندن خرد شدهی این میوه با زرشک و خوردن آن جوش را درمان میکند، یادآور شد: خوردن مخلوط آب خیس کردهی این میوه با عرق کاسنی در درمان حصبه بسیار موثر است.
عناب را «خرمای قرمز» و «خرمای چینی» نیز مینامند
با توجه به کشت گستردهٔ عناب، رویشگاه اصلی این درخت به درستی مشخص نیست ولی چنین تصور میشود که خاستگاه طبیعی آن باید در آسیای جنوبی مابین لبنان، شمال هندوستان، شبه جزیره کره و جنوب و مرکز چین بوده باشد، چایی عناب خوشمزه است.عناب درختچهای است خزانپذیر که به صورت مستقیم و یا کج و معوج رشد کرده و ارتفاعی بین ۵ تا ۱۰ متر پیدا میکند. برگهای بیضی شکلش کشیده، بدون کرک و سبز براق بوده و حاشیههایش دندانهدار میباشد. گلها سبز متمایل به زرد و بسیار کوچک بوده، قطرشان به ۵ میلیمتر میرسد و دارای ۵ گلبرگ ناپیدا میباشند. میوههای درخت بیضوی شکل و سفت بوده و طولشان به ۲-۳ سانتیمتر میرسد. عناب نارس سبز و لغزنده بوده و طعمی شبیه به سیب دارد که پس از رسیدن به رنگ قرمز تیره درآمده و چروک میخورد. میوه عناب که هستهای دراز و باریک دارد در پاییز به طور کامل میرسد. مزه آن شیرین، خوراکی بوده و دارای خاصیت دارویی میباشد.
در بریتانیا عناب را به صورت خشکشده و یا به صورت آبنباتهای طعمدار همراه با چای عصر میل مینمایند. در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار میدهند. در برخی مناطق از عناب برای تهیهٔ سرکه استفاده میشود و در آفریقا از آن کیک درست میکنند. عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده میشود اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده مینمایند.
عناب آرامشبخش و ضد بدخلقی است و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب میشود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده میکنند. عناب خون را تصفیه و سموم را از بدن دفع میکند، سبب روشنی پوست شده و از بروز مشکلات قلبی جلوگیری مینماید.
عناب ملین و دارای لعاب بسیار است و سینه را نرم مینماید. استفاده از مغز میوه در زخمها و بریدگیها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آنها میشود. عناب همچنین دندانها را در برابر پوسیدگی مقاوم میسازد. چای عناب دارای ماده ضدسرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافتهای آسیب دیده و تقویت عضلات می شود. از جوشانده برگ عناب برای تسکین گلودرد و از عصاره آن برای درمان آن استفاده می شود. به خاطر سپرده شود که عناب باعث ازدیاد ویتامین k در خون می شود و خون را سفت می کند. پس بهتر است کسانی که غلظت خون بالایی دارند از مصرف آن پرهیز نمایند
[…] و ورزش پرهیز نمایید. این موارد ممکن است منجر به تحریک سیستم گوارش و عضلانی و تغییر در نتایج آزمایش […]