میگرن و سردرد میگرنی که متأسفانه هنوز دارو و درمان قطعی برای آن وجود ندارد اما در طب سنتی حجامت و زالو درمانی از جمله بهترین روش های درمان سردرد های میگرنی بهحساب می آیند و گیاهان دارویی زیادی برای درمان سردرد بویژه سردرد های میگرنی وجود دارد.
به گزارش نبض ما به نقل از ایسنا ، “میگرن” یکی از مهم ترین مشکلاتی است که بسیاری از آن رنج میبرند و متأسفانه هنوز دارویی برای درمان قطعی آن وجود ندارد. در عین حال افراد مبتلا به میگرن همواره با توصیه های مختلف اطرافیان روبرو هستند؛ بد نیست بدانید در طب سنتی سردرد ها به ۲۸ نوع مختلف تقسیم میشوند که میگرن یکی از آن هاست.
بیشتر افرادی که میگرن دارند، افرادی سردمزاج هستند که زود عصبی می شوند و به واسطه این عصبانیت، تغییراتی در طبع آنها ایجاد میشود که می تواند زمینه ساز بروز سردرد های میگرنی باشد. به همین دلیل در اولین اقدام درمانی، طبع این افراد باید گرم تر شود.
علل مهم میگرن در طب سنتی
یکی از علل مهم میگرن، سمومی است که به طور کامل از بدن دفع نمی شود. در این افراد معمولا روده ها خوب کار نمی کنند و فرد با مشکل یبوست مواجه است. برای دفع سموم، هم از طریق سیستم گوارش (به وسیله خوراکی های دفع سموم مثلا مصرف آش گشنیز در سه روز متوالی) و هم از طریق حجامت اقدام میشود تا هم از شدت دردها کاسته شده و هم فاصله حمله های میگرنی کمتر شود.
در واقع حجامت و زالو درمانی از جمله بهترین روش های درمانی سردرد های میگرنی بهحساب می آیند که البته حتما باید توسط متخصص طب سنتی انجام شوند تا نتیجه بخش باشند.
وی افزود: مصرف بسیاری از مواد غذایی می تواند باعث بروز یا تشدید سردرد های دردناک دورهای یا همان میگرن شود که پنیر، گوجه فرنگی، فلفل قرمز و سیاه، غذاهای سرخ شده و ادویه دار، ماهی دودی، ماهی تن، پیاز داغ، باقلا، آجیل، نان سفید، شکر، حبوبات، کلم، سرکه، چای پررنگ و … ازجمله این خوراکی ها هستند. بنابراین درصورتی که میگرن دارید، باید دور آن ها یک خط قرمز بکشید.
این متخصص طب سنتی بیان کرد: ناراحتی کبد، داشتن دندان خراب، ابتلا به ضعف چشم، انجام کار زیاد و خسته کننده، برانگیختن عواطف منفی در خود از قبیل کینه، نفرت و حسادت، بینظمی عادت ماهانه، زیاده روی در نوشیدن چای پررنگ و عامل وراثت می توانند باعث بروز سردرد های میگرنی شوند.
وی با بیان اینکه بعد از کشف علت درد، باید نسبت به درمان میگرن اقدام شود، بیان کرد: در طب سنتی نسخه های گیاهی زیادی برای درمان سردرد بویژه سردرد های میگرنی وجود دارد.
راه کار های طب سنتی برای سردردهای میگرنی
یک فنجان عرق اسطوخودوس را با همان مقدار عرق سنبل الطیب و آب مخلوط کرده و روزی یک تا دو لیوان میل کنید. مصرف این عرق گیاهی بهمرور شزمان شدت درد های میگرنی را کاهش می دهد. البته این عرق ترکیبی بانام “عرق جادویی درمان قطعی میگرن” در بسیاری از عطاری ها به فروش میرسد، اما توصیه ما این است که خودتان این عرق ها را باهم ترکیب کنید تا از نتیجه درمانی مطمئن باشید.
به گفته این متخصص طب سنتی، مخلوط کردن چند قطره آب با بادام تلخ کوبیده شده و ماساژ سر با این ضماد گیاهی، قرار دادن برش های نازک لیمو روی پیشانی، ماساژ پیشانی با سرکه و بو کردن ریحان و برگ نعناع انواع سردردهای عصبی و میگرن را تسکین میدهد.
وی با اشاره به اینکه دمنوش های مختلفی هم برای درمان سردرد ها بهخصوص سردرد میگرنی وجود دارد، افزود: ۵۰ گرم گل بابونه را با همین مقدار چای کوهی (گل راعی) و ۲۵ گرم سنبلالطیب و ۲۵ گرم اسطوخودوس مخلوط کنید و حدود یکمشت از این مخلوط را با آب سرد بشویید و سپس با یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دمکرده و روزی ۲ لیوان میل کنید. البته درصورتیکه دیابت ندارید می توانید با تکهای نبات طعم این دم نوش را شیرین کنید.
اثرات شفابخش دم کرده ریحان: اگر سابقه درد های میگرنی دارید میتوانید پنجتا ۱۰ گرم ریحان تازه را در یک فنجان آب جوش بریزید تا ۱۵ دقیقه دم بکشد. بعد آن را صاف و با عسل یا شکر شیرین کرده و بعد از غذا یک فنجان از آن را میل کنید. مصرف روزانه این دم نوش تا حد زیادی از بروز سردرد های میگرنی پیشگیری میکند و در صورت بروز هم میزان درد خفیف خواهد بود.
وی دمنوش سوسنی را نیز برای درمان درد های میگرنی موثر دانست و عنوان کرد: دمکرده سوسن، انواع سردرد بهخصوص سردرد های میگرنی را تسکین میدهد. کافی است دو عدد برگ سوسن تازه را در یک فنجان آب جوش یا ۱۵ گرم برگ خشک سوسن را در یک لیتر آب جوش بریزید و ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و با عسل شیرین کنید و هر روز دو تا سه فنجان از آن را بنوشید.
این متخصص طب سنتی به دمنوش آویشن اشاره و خاطر نشان کرد: بر اساس توصیه های حکمای طب سنتی، دمکرده گیاه آویشن در درمان میگرن های شدید بسیار موثر است. برای تهیه این دمنوش باید ١٠ تا ۱۵ گرم آویشن تازه یا خشک را در یک لیتر آب بریزید تا برای مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. نوشیدن این دمنوش در عرض ۲۰ تا ۳۰ دقیقه درد شما را آرام خواهد کرد.
وی برگ درمانی را یکی دیگر از روش های درمان میگرن دانست و گفت: خوردن آب برگ چغندر و دم کرده برگ درخت گلابی هم سردرد و میگرن را تسکین می دهد. برای تهیه این دمنوش باید ۱۰۰ گرم برگ خشک درخت گلابی را در یک لیتر آب جوش بریزید و ۲۰ دقیقه بگذارید تا کامل دم بکشد. سپس آن را صافکرده و یک گلابی را بدون آنکه پوست بکنید به قطعات نازکی ببرید و داخل آن بریزید و زمانی که درد میگرن تان شروع شد، یک فنجان از آن را میل کنید.
روغن زنبق نیز برای درمان میگرن مؤثر است: یک شیشه روغن زنبق تهیه کنید و هنگام شروع سردرد مقداری از آن را روی پیشانی بچکانید و کمی ماساژ دهید. همچنین یک قطره از این روغن را داخل بینی بریزید. این کار در تسکین درد و کاهش مدت آن تأثیر بسزایی دارد.
درمان میگرن با زنجبیل
برای درمان میگرن،ابتدا باید مزاج بیمار تشخیص داده شود و بعد داروی مناسب تجویز گرددسردردهای میگرنی جزء سردردهای مزمن و طولانی مدت هستند که افراد زیادی با آن درگیر هستند. به قول طب رایج سردردهای درمان ناپذیر!در طب سنتی سردردها دارای ریشههایی از صفرا، خون، بلغم و سودا تعریف میشوند که با عدم تعادل و بی نظمی طبعهای گفته شده این مشکل به اندام رأسی یعنی سر منتقل میشود.
سردرد صفرایی با سودایی یا غلبه خون با هم متفاوت هستند. برای شروع درمان،ابتدا باید درمانگر مزاج بیمار را تشخیص دهد و بعد برای تعدیل مزاج بیمار داروی مناسب تجویز گردد.توجه کنید که درمانگر سنتی یکسری رژیمهای درمانی نیز خواهد داد که هم به اصلاح مزاج و هم درمان بیماری کمک شایانی مینماید و عدم رعایت آن شاید منجر به شکست یا کند شدن دوره درمان میشود. گاهی سردردهای میگرنی با مراعات یک رژیم یا دستور ساده از بدن انسان رخت میبندد و حتی نیاز به مصرف هیچ دارویی هم نیست. پس میتوانید برای درمان به یک درمانگر ماهر سنتی مراجعه کنید .
اثر زنجبیل در پیشگیری و کنترل میگرن معادل داروهای مسکن شیمیایی می باشد
برای نمونه افرادی که دارای سردردهای میگرنی با منشأ صفرایی هستند؛ میتوانند از ترکیب زیر برای مدت دو هفته استفاده کنند.گیاه زنجبیل از سال ها قبل و در طب سنتی دارای کاربردهای درمانی متعدد است.مطالعات انجام شده توسط محققان دانمارکی نشان داد که گیاه زنجبیل در کنترل و بهبود سردردهای میگرنی نقش بسزایی ایفا می کند. این محققان پی بردند که اثر زنجبیل در پیشگیری و کنترل میگرن معادل داروهای مسکن شیمیایی می باشد.
گیاه زنجبیل از سال ها قبل و در طب سنتی دارای کاربردهای درمانی متعدد از جمله رفع تهوع بوده است. مطالعه اخیر نشان داد که زنجبیل به کنترل واکنش های التهابی و درد کمک کرده و سردردهای میگرنی را بهبود می بخشد.متخصصان توصیه می کنند با شروع علایم میگرن، در حدود یک سوم قاشق مرباخوری پودر زنجبیل (معادل ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلی گرم) را در آب گرم ریخته و بنوشید. همچنین می توان از زنجبیل تازه در رژیم غذایی روزانه استفاده نمود. مصرف این گیاه تعداد دفعات و شدت حملات میگرن را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش می دهد.
با افتخار مرکز درمانی طب سنتی دکتر یعقوبی با کادری مجرب جهت ارائه خدمات درمانی طب سنتی زالو درمانی حجامت فصد و بادکش در خدمت شما مخاطبین گرامی است.
به امید سلامتی تمامی بیماران