post clearfix گل گندم | زالو درمانی طب سنتی حجامت

گل گندم (نام علمی: ‘Centaurea cyanus’) گیاه یک‌ساله یا چندساله‌ای از تیره مینا است.

 

111

این گیاه از گیاهان دارویی یک یا دوساله‌است که دارای ساقه منشعب و به ارتفاع ۲۵ تا ۸۰ سانتیمتر است. ساقه این گیاه سبز مایل به سفید است، گل‌های این گیاه اغلب آبی پر رنگ هستند. بیشتر در مزارع گندم و غلات می‌روید و به همین علت به گل گندم معروف است.

این گیاه قرنها پیش برای بیماریهایی که در بیشتر موارد مربوط به چشم می شود قابل استفاده بوده است. معجزه ای که این گیاه در درمان ورم ملتحه چشم و پف کردن آن و همچنین درد چشم می کند، توسط متخصصان گیاه شناسی به خوبی شناخته شده است.ساقه گل گندم درد سوزش ناشی از پارگی و بریدگی ها را التیام می دهد. بهتر است قسمت انتهایی ساقه آن را اطراف نواحی آسیب دیده بمالید. همچنین از گیاه می توانید برای کمپرس چشم استفاده کنید. یک تکه پنبه را در جوشانده این گیاه خیس کرده و چشمتان را با آن کمپرس نمایید.
ـ جوشانده این گیاه برای ماساژ صورت و درمان جوش ها و آکنه نیز مفید است. می توانید برگ ها و گل های این گیاه را بجوشانید هنگامی که در حال جوشیدن است حوله ای را روی سر خود بیندازید و صورت خود را بالای ظرفی که گیاه می جوشد به مدت ۱۵ دقیقه نگه دارید بعد از آن صورتتان را با آب سرد بشویید متوجه می شوید که پوست صورتتان تغییر کرده است.

ترکیب شیمیایی

گل‌های این گیاه دارای موسیلاژ، مواد مومی و تانن می‌باشد. همچنین در این گیاه مقداری پتاس، اسید فسفریک و منگنز وجود دارد.
خواص درمانی

گل‌های این گیاه دارای اثر مدر(ادرارآور) است و برای سرماخوردگی، رفع سرفه و بیماری‌های سینه استفاده می‌شود.

گل‏ هاى این گیاه مدر است و از آن در آب آوردن انساج مخصوصاً در استقساء استفاده به عمل مى ‏آید به علاوه در سرماخوردگى، جهت رفع سرفه و در بیمارى‏ هاى سینه به کار مى‏ رود. دم‏ کرده با آب مقطر آن سابقاً به صورت لوسیون، در رفع التهاب چشم به کار مى‏ رفته است.

در ترکیب شیمیایى آن سیانین‏ در بعضى از آنها بارگونین‏ یافت مى ‏شود، تانن و یک ماده شفاف در آن وجود دارد.

همچنین این گیاه حاوى کنى ‏سین ‏Cnicine یا سانتورین، سیکورین ‏Cichorine، ترکیبات آنتوسیانوزیدها وAcetyleniques ساپونین، تانن، موسیلاژ، مواد مومى، املاح مختلف نظیر پتاسیم، اسید فسفریک، منیزیم و منگنز مى ‏باشد.

خواص درمانى: مدر، تب ‏بر، هاضم، صفرا آور و ضد رماتیسم مى ‏باشد.

موارد مصرف درمانى:

الف- داخلى: از گل در آب آوردن انساج، سرما خوردگى، سرفه، تنبلى معده، دیر هضم شدن غذا و یرقان و از میوه به‏ عنوان مسهل خفیف مناسب براى کودکان استفاده مى‏ شود.

مخلوط خاکستر گیاه با شراب سفید در موارد آرتروز و عوارض ناشى از پیرى مورد مصرف دارد.

ب- خارجى: از دم‏ کرده یا جوشانده به صورت لوسیون براى رفع التهاب چشم به ‏ویژه در بلفاریت، گل‏مژه، ورم ملتحمه و به صورت دهان‏شویه براى درمان ‏Stomatite ulcereuse ، برفک، التهاب لثه‏Gingivitis و دیگر التهابات و انفکسیون‏ هاى مخاط دهان استفاده مى‏ شود.

در درمان رماتیسم و ضعف قوای جنسی اثر قابل توجهی دارد.

Centaurea cyanus, commonly known as cornflower, bachelor’s button, bluebottle, boutonniere flower, hurtsickle or cyani flower, is an annual flowering plant in the family Asteraceae, native to Europe. “Cornflower” is also used for chicory, and a few other Centaurea species; to distinguish C. cyanus from these it is sometimes called common cornflower. It may also be referred to as basketflower, though the term also refers to the Plectocephalus group of Centaurea, which is probably a distinct genus.

It is an annual plant growing to 16-35 inches tall, with grey-green branched stems. The leaves are lanceolate, 1–۴ cm long. The flowers are most commonly an intense blue colour, produced in flowerheads (capitula) 1.5–۳ cm diameter, with a ring of a few large, spreading ray florets surrounding a central cluster of disc florets. The blue pigment is protocyanin, which in roses is red.

Centaurea cyanus
CentaureaCyanus-bloem-kl.jpg
Scientific classification
Kingdom: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Asterids
Order: Asterales
Family: Asteraceae
Tribe: Cynareae
Genus: Centaurea
Species: C. cyanus
Binomial name
Centaurea cyanus
L.

یک دیدگاه بگزارید


  • خلاصه خدمات کلینیک

    توجه داشته باشید که خدمات بسیار گسترده ای در زمینه طب سنتی و گیاهان دارویی ارائه می شود و می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید

     

  • محل درمان

    درمان در منزل یا محل کار شما صورت خواهد گرفت
  • شماره تماس

    موبایل جهت تماس ضروری : 09392620124

     

  • درخواست وقت قبلی

    برای رزرو وقت قبلی کافی است از طریق SMS یا تماس با شماره 09391950775 هماهنگ فرمایید