در مورد ویروس آبله میمون یا Monkeypox:
این یک ویروس جدید نیست. یک بیماری زنوتیک است که اولین بار در سال ۱۹۵۸ کشف شد. اولین مورد انسانی هم در سال ۱۹۷۰ در کونگو گزارش شد. حتی واکسن هم برای آن وجود دارد. آنچه که در مورد آن جدید است، پدیدار شدن آن تا این حد در چندین کشور در چندین قاره و شاید روش انتقال آن؟ است.
در گذشته، مواردی از این بیماری که بروز مییافته در کشورهای زیادی اساسا در آفریقا دیده میشده است و این اولین باری است که با این وسعت در اروپا دیده میشود. فعلا تعداد موارد مشکوک و تایید شدهی این بیماری به ۱۴۵ مورد در ۱۳ کشور از ۴ قاره رسیده است.
قیلا هم شیوع این بیماری مثلا در ۲۰۰۳ در آمریکا دیده شده است (۷۱ مورد در ارتباط با سگهای خانگی آلوده شده به علت تماس با احتمالا برخی جوندگان از کشور غنا). اما در حال حاضر نگرانی اصلی این است که موارد غیر مرتبط به مسافرت در اروپا دیده شده و این یعنی میتواند احتمالا رنجیره ای از انتقال این بیماری در جامعه (community transmission) وجود داشته باشد. اکثر موارد گزارش شده تاکنون، بستری نشدهاند و تا به حال هیچ مرگی گزارش نشده است. این یک یافته اطمینان بخش و مطابق با یافته های قبلی ماست که CFR بین ۱ تا ۳/۶ درصد را نشان میداد. مشخصا فعلا قضاوت در مورد کشندگی زوداست و باید احتیاط بیشتری در تفسیر دادههای موجود داشته باشیم.
✅ آیا ویروس نسبت به قبل مسری تر شده است؟
یکی از نگرانی ها این است که با وجود افزایش تعداد موارد ابتلا، آیا این یک شکل جدید و مسری تر از ویروس آبله ی میمونی است یا خیر؟ در پاسخ به این سوال، بررسی (اولیه) ژنوم یک مورد از این ویروس در بلژیک، مشابه بودن سکانس ژنتیکی آن با موردی دیگری از این ویروس در سال ۲۰۱۸ در بریتانیا را نشان میدهد. خوشبختانه این داده اولیه فعلی از فرضیهی مسری تر شدن ویروس و یا تکامل آن در جهت مسری تر شدن حمایت نمیکند. اگر چه فعلا سوالاتی در مورد نمونه بلژیک مطرح است و برای قضاوت نهایی زود است. همچنین این عمل سکانسینگ فعلا ادامه دارد و نمیتوان جهش های تسریع کننده سرایت پذیری را به صورت کامل رد کرد.
✅ حالا اگر فرض کنیم با این داده اولیه، هنوز سرایت پذیری بیشتر نشده است، پس چرا افزایش موارد ابتلا را شاهد هستیم؟
تا به حال تقریبا ۶۵٪ از موارد دیده شده مربوط به ۴ کشور بوده است (اسپانیا: ۵۳ مورد، پرتغال: ۳۴ مورد، کانادا: ۲۲ مورد و بریتانیا: ۲۰ مورد). خوشهای از موارد ابتلا شامل مردان همجنسگرا بوده است و این سوالاتی را در مورد یک روش انتقال جدید برای این ویروس به وجود میآورد. اما روش انتقال اصلی برای این ویروس، تماس نزدیک طولانی مدت است. به هر صورت نباید از این بیماری به عنوان بیماری مختص مردان همجنسگرا یاد کنیم و استیگما و انگ زدن، جایی در پاسخ به یک افزایش وقوع بیماری ندارد. داده های قبلی ما نشان میدهند که این بیماری میتواند به خوبی در بین افراد یک خانه منتقل شود و نرخ حمله ثانویه در افراد غیر واکسینه ۹٪ است. پس بیماری مختص افراد همجنسگرا نیست و تماس نزدیک و طولانی مدت مهم است. راه انتقال از شخص به شخص از طریق دراپلت و تماس مستقیم با ضایعات پوستی است. هر چند در محیط آزمایشگاهی، باقی ماندن در محیط در آئروسل هم دیده شده است. (استفاده از ماسک)
در مورد آبله میمونی، قسمت دوم⬇️
✅ دوره کمون بیماری:
در مورد دوره کمون یا نهفتگی، هنوز لازم است موارد جدید دیده شده از این بیماری بررسی شوند. اما با توجه به سابقه آن باید گفت این بیماری دوره کمون طولانی طولانی دارد (تقریبا ۱۲ روز) و احتمالا مواردی که در حال حاضر میبینیم مربوط به یک رویداد و یا رویدادهایی است که چند هفته قبل رخ داده است.
✅ علائم بیماری:
این بیماری در ابتدا خود را با تب و لرز نشان میدهد و بعد راش های پوستی و غدد لنفاوی متورم شده دیده میشود. راش ها در ابتدا به صورت ماکولوپاپولر هستند و تمایل به درگیری کف دست و پا وجود دارد (مشابه سیفلیس). در صورت، پاها و اندام تناسلی هم ممکن است دیده شود. راش های پوستی سپس به شکل تاولی-پوسچولی یا همان vesicular-pustular در می آیند و در طی ۳ الی ۴ هفته بهبود پیدا میکنند و بر طرف میشوند. ممکن است سردرد، درد عضلانی، تهوع و استفراغ و خستگی دیده شود. در تصویر پایین پست، طیفی از این راشهای پوستی که در سیر بیماری ممکن است دیده شود را میبینید.
✅ دوره سرایت پذیری:
از زمان پدیدار شدن راش ها تا پایان دورهی بیماری (بر طرف شدن همهی راش ها)، این ویروس میتواند سرایت پذیری داشته باشد.
✅ عوارض:
بیماری ممکن است منجر به نومونی، عفونت پوستی باکتریایی، انسفالیت و تونسیلیت شود. مرگ و میر در موارد دیده شده در آفریقا تا ۱۱ درصد هم بوده ولی در آمریکا صفر درصد بوده است.
✅ درمان:
درمان ثابت شده ای ندارد و معمولا درمان علامتی صورت میگیرد و بیماری خود محدود شونده است و مواردی مثل cidofovir (برای CMV)، ?tecovirimat و brincidofovir? (برای آبله) شاید تاثیرگذار باشد.
✅ واکسن:
گفته شده افرادی که قبلا برای آبله واکسیناسیون داشتهاند، درجاتی از محافظت در برابر آبله میمونی را هم دارند. اما ما واقعا نمیدانیم که این واکسن چه میزان محافظت برای افرادی که پنجاه تا شصت سال پیش برای آبله واکسینه شدهاند، فراهم میکند. گفته میشود این بیماری از آبله سرایت پذیری کمتری دارد. شاید واکسیناسیون پرسنل بهداشتی درمانی با واکسن آبله ایده خوبی باشد. که حتی تا ۴ روز بعد از مواجهه هم میتوان واکسیناسیون را انجام داد. واکسیناسیون با این واکسن آبله، از ۱۹۷۲ در آمریکا و کانادا متوقف شده است. (در ۱۹۸۰ بهداشت جهانی ریشه کنی آبله را اعلام کرد، هر چند نمونه ویروس در آزمایشگاههای روسیه و آمریکا وجود دارد). ممکن است افراد هنوز از واکسیناسیون قبلی ایمنی داشته باشند. واکسن آن حاوی ویروسزنده است که ممکن است در افراد با نقص ایمنی منجر به عفونت شود. همچنین میتواند منجر به ضایعات پوستی در افراد با سابقه بیماری پوستی و همچنین میوکاردیت شود. واکسن غیر قابل تکثیری هم برای آبله (و ابله میمونی) با نام JYNNEOS وجود دارد که برای افراد با نقص ایمنی و همچنین افراد با بیماری پوستی ایمن و مناسب است.
✅ روند پیش رو:
در حال حاضر این بزرگترین شیوع از این بیماری در خارج از آفریقا میباشد و احتمالا موارد بیشتری نیز در آینده از آن خواهیم دید. نگرانی ما لزوما مشاهده یک همه گیری مشابه کووید-۱۹ یا آنفولانزا نیست، اما به خصوص اگر اقدامات بهداشت و سلامت عمومی با تاخیر مواجه شود، یک اپیدمی رو به رشد از این بیماری خواهیم داشت. وجود علائم آشکار این بیماری و این که انتقال پس از بروز علائم رخ میدهد (یعنی انتقال از فرد بدون علامت نداریم)، وجود مطالعات قبلی از این بیماری و همین طور محافظت نسبی با واکسن آبله، کنترل راحت تر بیماری را نشان میدهد.
انتقال فقط بعد از بروز علائم رخ میدهد. همین میتواند به ردیابی موثرتر و راحت تر کمک کند. با توجه به این که تا چند روز بعد از مواجهه هم میتوان واکسیناسیون را انجام داد، با واکسیناسیون به موقع افراد در تماس با فرد مبتلا میتوان حلقه ای از ایمنی در اطرف فرد مبتلا ایجاد کرد و همراه با ایزولاسیون میتوان به کنترل بیماری کمک کرد.
ارزیابی خطر (risk assessment) بیماری آبله میمونی که توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های اروپا به صورت اولیه و سریع انجام شده است:
آبله میمونی به راحتی بین افراد منتقل نمیشود و گسترش پیدا نمیکند. انتقال از انسان به انسان، با تماس نزدیک و از طریق ضایعات پوستی روی بدن فرد آلوده صورت میگیرد. ویروس از طریق دراپلتهای تنفسی در تماس صورت به صورت و طولانی مدت (بویژه در بین افراد یک خانه) منتقل میشود. انتقال ممکن است از طریق تماس با مایعات بدن فرد آلوده و یا اشیای آلوده به ویروس مثل لباس هم صورت بگیرد. همچنین احتمال انتقال از طریق تماس جنسی با توجه به گزارش تعداد زیادی از بیماری در بین مردان همجنسگرا مطرح شده است. روش انتقال از طریق تماس جنسی قبلا یک بار در ۲۰۱۷ از نیجریه توصیف شده است.
اگر چه اکثر مبتلایان به آبله میمون در وضعیت فعلی، بیماری خفیف داشتهاند، اما این ویروس میتواند در برخی افراد بیماری شدید ایجاد کند (کودکان، خانمهای باردار و افراد با نقص ایمنی).
دوره کمون معمولا بین ۶ تا ۱۳ روز است اما میتواند بین ۵ تا ۲۱ روز هم باشد. بیماری هم که معمولا بین دو تا چهار هفته طول میکشد، با تب، درد عضلانی و خستگی و سردرد شروع میشود. بعد از حدود سه روز از این علائم ابتدایی، راش های ماکولوپاپولر پدیدار میشوند.راش ها از مرکز به سمت محیط و از محلی که در ابتدا عفونی شده شروع میشوند. سپس به سرعت به بقیه قسمتها گسترش پیدا میکند. درگیری کف دست وپا کریکتریستیک بیماری است. راش ها معمولا در ادامه به شکل وزیکلو پسچول در میآیند. راش ها معمولا در مرکز فرورفته هستند و شدیدا خارش دار. علامت مهم دیگر وجود لنف آدنوپاتی است که میتواند قبل یا همزمان با راش ها دیده شود. هر چند شروع دوره انقال را از زمان پدیدار شدن راش ها میدانند اما گفته شده شاید در زمان علائم ابتدایی هم انتقال رخ دهد.
خطر کلی در اروپا برای افراد با شریک جنسی متعدد متوسط و برای بقیه کم ارزیابی شده است.
درمان عمدتا علامتی و حمایتی (شامل پیشگیری و درمان عفونت باکتریایی ثانویه) است. واکسن آبله حتی میتواند برای پیشگیری بعد از مواجهه در آبله میمونی در افراد با تماس نزدیک و ریسک ابتلای شدید شد به بیماری استفاده شود. مطالعات قبلی تاثیرگذاری واکسن آبله برای آبله میمونی را تا ۸۵٪ برآورد کرده بوده اند. محافظت در طول زمان کاهش پیدا میکند اما مطالعات نشان داده اند اثر محافظتی آن تا حداقل ۲۰ سال میتواند باقی بماند. شاید محافظت مادام العمر در برابر بیماری شدید ایجاد کنند (از طریق ایمنی سلولی). درمانهای ضد ویروسی خاصی (Tecovirimat) هم برای بیماری وجود دارد.
در اروپا کشورها باید برروی تشخیص، درمان، ردیابی تماس به شکل سریع تمرکز کنند. همچنین باید موجودی واکسن آبله، درمانهای ضد ویروسی و تجهیزات محافظت شخصی خود را برای پرسنل بهداشتی بررسی کنند.
افراد مبتلا باید تا زمان بر طرف شدن تمام راشهای پوستی ایزوله شوند. از فعالیت جنسی و تماس با افراد نقصایمنی و حیوانات خانگی هم خود داری شود. اکثر مبتلایان میتوانند با درمان حمایتی در خانه بمانند.
افراد با تماس نزدیک با مبتلایان، باید تا ۲۱ روز بعد از آخرین تماس، خود را از نظر بروز علائم تحت نظر و مانیتور داشته باشند. این افراد در طول این مدت نباید اهدای خون و عضو داشته باشند.
پرسنل بهداشتی درمانی هم در زمان اسکرین افراد مشکوک یا درمان افراد مبتلا باید وسائل محافظت شخصی مناسب(از جمله رسپیریتور FFP2) داشته باشند.
ریسک بالقوه انتقال از انسان به حیوان در اروپا وجود دارد. در این مورد باید محتاط بود و از انتقال ویروس به حیات وحش باید جلوگری کرد.
پر واضح است اقداماتی نظیر حجامت بادکش و فصد بدن را در مقابله با چنین ویروسی قدرتمند میکند
منابع: توئیتر John Ross، توئیتر Muge Cevik، گزارش ساینس، گزارش nbcnews
برگرفته از
@Scientometric
آنزیم های موجود در بزاق زالو کدام ها هستند؟
امروزه خواص زالو درمانی بر کسی پوشیده نیست و این خاصیت به خاطر وجود آنزیم های درمانی مفید در بزاق این موجود است. در مطلب پیش رو شاخص ترین آنزیم های موجود در بزاق زالو را بیان خواهیم کرد.از بین گونه های مختلف زالو، تمام زالو ها درمانی نیستند. از این رو زالوی مورد نظر ما زالوهای خانواده هیرودو هستند که معروفترین زالو ها در درمان می باشند. بیش از ۱۰۰ نوع آنزیم درمانی مفید در بزاق این زالو ها شناسایی شده است که ما شاخص ترین آنها را بیان خواهیم کرد.
آنزیم هیرودین بی حس کننده و رقیق کننده قوی خون
مهم ترین و اصلی ترین آنزیم بزاق زالو است. خاصیت بیحس کنندگی دارد لذا دقایقی بعد از چسبیدن زالو به محل و ترشح این آنزیم از طریق بزاق، منطقه بیحس می شود و احساس سوزش ناشی از نیش زالو از بین میرود و بیمار به راحتی وجود زالو و خونخواری آن را تحمل میکند. زمان انعقاد خون را از حالت معمول به تاخیر می اندازد و موجب می گردد مواد آلوده به واسطه خونریزی از طریق نیش زالو از بدن خارج شوند.
هیرودین در رقیق کردن خون از هپارین، آسپرین و خیلی از رقیق کننده های دیگر قوی تر عمل می کند. پژوهشگران دپارتمان فارماکولوژی دانشگاه کنتاکی طی تحقیقاتی، اثرات ضد انعقادی هیرودین را با هپارین مقایسه کردهاند :
• هیرودین برای فعال شدن نیاز به کوفاکتور ندارد.
• هیرودین اثرات پایدار و یکنواخت وابسته به دوز دارد.
• هیرودین اثر مستقیم روی مهار ترومبین دارد.
• هیرودین مسمومیت ندارد.
• هیرودین بی حسی موضعی می دهد.
هیرودین با انبساط ماهیچههای صاف جدار عروق سبب گشادی عروق و افزایش جریان خون میشود و گردش خون و پاکسازی را در محل مورد نظر سهولت می بخشد در نتیجه برای بیماران قلبی و عروقی بسیار مناسب است.
آنزیم بدلین ضد تورمی قوی
ضد تورم است هر چند در ترکیب با آنزیم های دیگر کارایی های متفاوتی پیدا می کند ولی بطور مستقیم بدلین خاصیت ضد تورم دارد و در اکثر بیماری هایی که ریشه تورمی مثل روماتیسم مفاصل، تورم مفاصل، تورم مغز یا حتی تورم عضلات دارند، باعث درمان و کنترل این بیماری ها می شود.
آنزیم دستابیلاز باز کننده عروق از پلاکت و گرفتگی
ضدتجمع پلاکت و گرفتگی است. در پاکسازی محل های جمع شدن پلاکت و گرفتگی خیلی قوی عمل می کند. منجر به حل شدن لخته های خونی تشکیل شده در عروق و اعصاب می شود و یکی از بهترین درمان ها برای سکته های مغزی و قلبی و فلج های ناشی از آنها است.
این روش توسط دانشمند روسی نیکونوف ابداع شد و به روش نیکونوف معروف است. استفاده از آنزیم دستابیلاز یا روش نیکونوف به گونه ای است که این آنزیم را به صورت مجزا در آمپولی آورده اند و در درمان سکته ها به صورت مرتب بکار گرفته می شود. این آنزیم با اثرات فیبرینولیزی و هیدورلیزکنندگی منجر به حل شدن لخته های خونی تشکیل شده می شود.
آنزیم دوقلوی لیپاز و استراز زداینده چربی های زاید
از لیپولیتیک فاکتورها هستند و باعث تجزیه چربی های زاید بدن می شوند که دفع این چربی ها از طریق ادرار و مدفوع و حتی خون می باشد. به حدی موثر هستند که اگر افراد بیمار را بعد از زالودرمانی مورد آزمایش قرار دهیم در جواب آزمایش انها از آن چیزی که به عنوان چربی زاید نام برده می شد، مانند کلسترول، تری گلیسرید، LDL و … کاهش چشمگیری دیده خواهد شد.
در صورت درمان صحیح و تحت نظر بودن طبیب حاذق، درمان این چربی ها و حتی چربی رگ ها را نیز این دو آنزیم توانایی پاکسازی دارند.
آنزیم هیالورونیداز حمل کننده آنزیم های دیگر
از دیگر آنزیم های بزاق زالو می توان به آنزیم فوق العاده هیالورونیداز اشاره کرد. این آنزیم با حل کردن مواد بافتی، زمینه پخش بزاق زالو را در بافت ها فراهم می کند و با این کار زالو توانایی می یابد بافت های دور دست را نیز تحت تأثیر قرار دهد و اثرات درمانی در همه جای بدن به خصوص در نزدیکی محل اتصال زالو به بدن بر جای بگذارد. به عنوان مثال برای بیماری روی پای او زالو می ندازیم و پس از دو سه روز اذعان دارد سنگ کلیه او نیز دفع شده است. بخاطر وجود همین آنزیم است.
بطور کلی این ماده هم به عنوان فاکتور پخش کننده و هم به عنوان یک آنتی بیوتیک عمل می کند.
آنزیم آنتی الاستاز ضد حساسیت و آلرژی
آنزیمی است که الاستین جلدی را به خصوص در پوست ، تنزل می دهد و همانطور که از اسم آن پیداست خاصیت ضد حساسیت و تحریکات پوستی و الاستین و آلرژی دارد. اگر این آنزیم نبود در اثر گزش و تزریق آنزیم های مختلف به بدن، تحریکات و حساسیت های پوستی شدیدی ایجاد می شد. در درمان آلرژی های پوستی نیز موثر است.
آنزیم اورگلاز ضد درد
اورگلاز یکی دیگر از آنزیم های زالو است که دارای اثرات درمانی در بیماری آرتروز است. بسیار دیده شده است که افراد مبتلا به آرتروز زانو که از درد زانو و محدودیت حرکتی زانوها رنج می برند با چند جلسه زالو درمانی بهبودی بسیار می یابند. زالو همچنین کاتکولامین ترشح می کند که روی پایانه های عصبی بخصوص در پوست مانند دوپامین و سروتونین عمل می کند.
آنزیم آپیراز روان کننده خوان
آپیراز یکی دیگر از آنزیم های موجود در بزاق زالو است که روان کننده و جاری کننده خون است. وجود این آنزیم باعث جلوگیری از تجمع پلاک و آلودگی در بدن می شود#گیاهان دارویی
#داروی گیاهی
#گیاه_دارویی
#آویشن
#کوه
#کوهستان
#کوهنوردی
#بادرنجبویه
#م#کبد_چرب
#کبدچرب
#کبدچرب_گرید۱_۲_۳
#کبد_چرب_درجه_۱
#کبد_چرب_درجه_۲
#کبدچرب_درمان
#کبد_چرب_پیشگیری
#چربی_خون
#چربی_شکم
#چربی_بالا
#کلسترول_خون
#کلسترول_بالا
#تریگلیسیرید
#تریگلیسیریدبالا
#دیابت
#قند_خون
#اوره
#اوره_بالا
#اسیداوریک#حجامت
#حجامت_بادکش_زالودرمانی_فصد
#حجامت_پشت_گوش
#حجامت_آلرژی
#حجامت_ساقین
#حجامت_سردرد
#حجامت_کودکان
#حجامت_درمان_کرونا
#حجامت_عام
#حجامت_تخمدان
#حجامت_سر
#حجامت_کبد
#حجامت_کفل
#حجامت_ساق
#حجامت_سیاتیک
#حجامت_ساکروم
#حجامت_قلب
#حجامت_درمانی
#حجامت_روی_پا
#بادکش
#حجامت_گرم و تر
?????
#حجامت_سر
#زالو_چشم
#حجامت_بادکش_زالودرمانی_فصد
#زالو_تهران
#زالو_شرق_تهران
#دکتر_کیوان_یعقوبی
#دکتر_طب_سنتی
@itmt.ir
@dr.kayvan.yaghoobi
@zaloo.itmt
@hejamaفصد
تفاوت فصد با حجامت چیست؟ برای پاسخ فیلم را به دقت ببینید?
#بهترین و #منحصرترین-فصد طب سنتی را در مرکز ما تجربه کنید
فصد پا یکی از بهترین اقدامات جهت درمان #کمر درد و #دیسک کمر و #سیاتیک بعلاوه برطرف شدن
#زودانزالی
#تقویت #جنسی
#نعوظ
#ضعف #آلت
?????????
مهمترین تفاوت فصد و اهدای خون این استکه در فصد بیشتر خون کثیف خارج میشود دقیقا عکس اهدای خون خوب برای کمک به دیگر بیماران در اهدای خون بدان معنا که به زبان ساده
در فصد خون کثیف از بدن میرود و در انتقال خون خون خوب از بدن میرود
#فصد-پا
#فصدپاها
#فصد-پاها
#فصدپا
#فصد = #خونگیری-پا
#فصدخون #فصددست #فصد
????????????
#فصد_کامل_دو_پا
#فصد_دودست
#فصد_دستها
#فصد_کامل_تک_پا
#فصد_دستها
مرکز طب سنتی دکتر یعقوبی
تهرانپارس_زهدی_ملکی_پ۱۳۳
Www.Itmt.ir
۷۷۳۴۶۶۳۳
۰۹۳۹۲۶۲۰۱۲۴
????????????
فصد_کامل_تک_دست
تنها مرکز ی که در آن فصد_تک_دست توسط گروهی بسیار مجرب انجام میگیرد.
#فصد
#فصدقیفال
#فصد_اکحل
#فصد_خنصر
خونگیری
@itmt.ir
#itmt.ir
#زالو_معجزه_درمان
زالو_تهران
#زالو_شرق_تهران
دکتر_کیوان_یعقوبی
#دکتر_طب_سنتی
اکحل
#فصدقیفال
#حجامت_درمان_کرونا
فصد_خنصر
#خونگیری
@itmt.ir
#itmt.ir
گیاهان دارویی
داروی گیاهی
کاسنی بهترین درمانگر کبد#فصد = #خونگیری
#فصدخون #فصددست #فصد
????????????
?????
فصد_کامل_دو_پا
#فصد_دودست
#فصد_دستها
#فصد_کامل_تک_پا
#فصد_دستها
مرکز طب سنتی دکتر یعقوبی
#تهرانپارس_زهدی_ملکی_پ۱۳۳
Www.Itmt.ir
۷۷۳۴۶۶۳۳
۰۹۳۹۲۶۲۰۱۲۴t.zalooo
@hejamat.itmt
?????
#اسیداوریک_بالا
رزنجوش